NADA protokoll

Információk:

Mi a NADA Protokoll?
A NADA Protokoll nem más, mint Függőségekről való leszoktatás (cigaretta,alkohol,drog,édesség…), depresszió kezelése, egészség-egyensúlyi állapot visszaszerzése fül-akupunktúrával!

A Nada protokollt eredetileg szenvedélybeteg (cigaretta, drog, aklohol, édesség) kezelésére alkalmazzák, azonban az adott pontok pozitív hatásai remekül használhatók a test karbantartására, és nem csak a testre, hanem a lélekre is tudunk hatni a pontokkal, mivel ezen pontok szúrásakor nemcsak testi, hanem lelki méregtelenítést is végzünk.

A NADA protokoll előnyei a szenvedélybetegségek kezelésében

  • a detoxikálás kizárólag akupunktúrával – gyógyszerek nélkül – történik
  • a kezelés mellékhatások nélkül alkalmazható, míg a gyógyszeres kezelés több mellékhatást vált ki (akár rá is lehet szokni a gyógyszerre).
  • A kezelés előnye, hogy non-verbális, az első lépésben alkalmazható beavatkozás, amely azonnali megnyugtató hatással van a betegekre
  • a NADA protokoll holisztikus szemlélettel fordul a beteg felé, s a teljes embert segíti. Az eljárás során belép a tanácsadás, a csoportterápia, családterápia, melyek a NADA protokoll szerves részei
  • a szenvedélybetegek vagy függőbetegek a NADA protokoll alkalmazása során ambulánsan kezelhetők
  • NADA protokollnak egyre nagyobb szerepe van ezen betegségek hatásos és gyors kezelésében. Évente ezrek fordulnak e rendszer felé, erre kiképzett és a Magyar Állam Egészségügyi Bizottsága előtt vizsgát tett természetgyógyászokhoz!

Nada

Holisztikus szemlélet a Hagyományos Kínai Orvoslásban

A Hagyományos Kínai Orvoslás alapja a holisztikus szemlélet. Ősidők óta az egészet tekintették alapegységnek, s ehhez viszonyították a részeket. A részek csak az egészhez való viszonyukban nyernek értelmet, de az egész nem azonos a részek összegével, hanem egy teljesen új minőség. (Ez a HKO organikus szemlélete.)

Az egész egysége megjelenik az energetikai szemléletben is, hiszen a Csi (az életenergia) az emberben összeköti az eget a földdel, és egyesül a testben.
A gyógyítás alapja a holisztikus szemlélet, amely vallja, hogy az egész embert kell gyógyítani és minden szinten.
A normális működés helyreállítását célzó folyamatok csak természetes gyógymódok lehetnek, pl., böjt, vízgyógyászat, akupunktúra, akupresszúra, fitoterápia, mozgásterápia, masszázs, stb.
A holisztikus szemléletű orvos az embert egészében kezeli, szelíd gyógymódokat használva, ami azt jelenti, hogy nem a betegséget gyógyítja, hanem a beteget segíti a saját gyógyulásában. Ebben szerepe van a beteg környezetének is (család, munkahely), melyre a holisztikus szemléletű orvos tekintettel van.
acupuncture-needlesAz akudetox kezelés holisztikus, hiszen egyszerre hat az anyagi (biokémiai) energetikai és lelki síkon, lásd a pontok jótékony, méregtelenítő, fájdalomcsillapító, szervfunkciókat támogató, Yin-energiát növelő és a vegetatív idegrendszeren keresztül a lelkiállapotra való pozitív hatását.

Az eljárás menete
A protokoll 20 alkalomból áll, melyek szigorú rendszer alapján követik egymást. Ez alapján az első két hétben minden nap heti 5 alkalommal, a következő két hétben heti 3 alkalommal, míg az utolsó két hétben heti 2 alkalommal kell a terápiát alkalmazni. Ez összesen 6 hét!

Ennyi idő alatt a szervezet sikeresen vissza tudja állítani a harmóniáját és öngyógyító folyamatait beindítani, ezáltal a függőségek is megszűnnek.
Minden egyes alkalommal fülenként 5db tű kerül behelyezésre, melyek minimális kellemetlenséggel járnak, szúnyogcsípéshez hasonlatos érzéssel.

Az 5-5 tűvel 45 percet kell pihenni, ami nem feltétlenül jelent fekvést, hanem a váróteremben olvasgatást, beszélgetést, más sors és/vagy csoporttársakkal beszélgetéseket.

A 45 perc leteltével távolítjuk el a tűket, és a páciens nyugodtan végezheti tovább aznapi teendőit.

The National Acupuncture Detoxification Assocation auricular acupuncture protocol is used around the world to help people deal with and recover from substance abuse. The NADA protocol has been shown in a variety of clinical settings to be beneficial in the process of detoxification from substance abuse as well as to help with the emotional, physical and psychological attributes involved in addictions.

What is the “NADA Protocol”

“At five designated earpoints in each auricle (outer ear), NADA-trained clinicians apply fine gauge, sterilized, one-time use stainless steel needles just under the skin, where they remain for up to an hour while the patient (in most circumstances) relaxes quietly in a comfortable chair. Ordinarily, groups of patients sit together while undergoing the treatment. The procedure functions as an adjunct to a comprehensive addiction treatment program offering the basic therapeutic elements of counseling, education, family involvement, mutual support group involvement, supportive health care of a general nature. Patients in all types of treatment settings including inpatient, outpatient, incarcerated, shelters, harm reduction and street outreach can utilize this treatment. Among the benefits reported by patients and clinicians are improved program retention, a more optimistic and cooperative attitude toward the process of recovery, as well as reductions in cravings, anxiety, sleep disturbance and need for pharmaceuticals.”

nada

Lung 2 – addiction related lung issues
Shen Men – stress, anxiety, excessive sensitivity
Autonomic Point – balance symphathetic and parasymphathetic nervous systems, blood circulation
Liver – hepatitis, cirrhosis
C. Kidney – kidney disorders, urination issues

The length of the treatment depends greatly on the setting in which it is administered and the status of the patient. In general, the needles are left in for 25 – 60 minutes.