STRESSZBETEGSÉGEK,KEZELÉSI LEHETŐSÉGEK

„Stresszbetegségek, kezelési lehetőségek” cikksorozatunk első fejezete szóljon egy olyan eljárásról, amelyről már valószínűleg sokan hallottak, de annál kevesebben értik, azaz a biorezonancia avagy biofeedback terápiákról, melyeket a szervezet stressz mentesítésére használunk!

Mi a stressz?

Selye János osztrák-magyar származású belgyógyász szerint a stressz az élet sava, borsa, nélküle nem létezhetünk! Ez valóban igen találó.
Az emberek a stresszre mint negatív tényezőre gondolnak első sorban. Holott a stressz ennél sokkal szélesebb spektrumú. Minden olyan hatás, amely kimozdít bennünket a megszokottból, a stagnálásból az stressz.

A szervezetnek különböző stressz válaszai vannak, melyek minden körülmény között beindulnak, akár akarjuk, akár nem. Példaként vegyük amikor a nagy csöndbe hirtelen élesen belehasít egy telefoncsörgés. Stressz! Vérnyomás emelkedik, pulzus szapora, érzékek kiélesednek… kimozdultunk az állandóból.stressz_hibak

Selye János szerint a stressz reakció egy beépített mechanizmus, amelynek elsődleges feladata a védelem! Védelem?
Hogy lehetne védelem az, ami negatív hatásokat indít el a szervezetünkben?! Így van!
Habár a stressz szituációkat két részre oszthatjuk, distressz (negatív stressz) és eustresszre (pozitív stressz) mindkettőnek abban van szerepe ránk nézve, hogy támogassák a testet a túlélésben. Hiszen ha stressz, azaz mozdulunk az állandóból, akkor az változás. Ha változás, akkor ahhoz alkalmazkodni kell. De mielőtt alkalmazkodna a test, döntést kell hoznunk arról, hogy mit kezdünk ezzel az új helyzettel. Szeretjük vagy nem? Elfogadjuk vagy nem? Integráljuk vagy nem?

Létezik olyan hogy pozitív stressz?! h-liberty_20in_20distress

A stressz nem mindig valamilyen káros hatás következménye. A minket érő stressz hatása kizárólag attól függ, hogy mennyire veszi igénybe a testünk alkalmazkodó képességét, azaz hogyan éljük meg, hogyan reagálunk. Nyilván egy nyeremény mindenkinek pozitív stressz, hiszen örömmel reagálunk s ezáltal máris kimozdulunk az állandóból. De lehet hogy számomra egy kopogás pozitív stressz mert várok valakit, míg másnak negatív stressz mert nem vár vendéget. Bármely normális tevékenység –akár egy ölelés- jelentős stresszt okoz, minden ártalmas következmény nélkül.

Lehet e stressz egy táplálék?

Természetesen. Ez nem a klasszikus allergia, hanem inkább intolerancia. Előfordulhat, hogy egy negatív stressz helyzetben ön almát eszik. A megváltozott ingerek közé az alma energetikája is bekerül, ezért a test a negatív érzéssel kapcsolja össze. Ennek hatására, ha Ön legközelebb almát eszik, diszkomfort érzése keletkezik, annak ellenére hogy nem tudatos a reakciója az almával szemben.

Összességében tehát kijelenthetjük, hogy a stressz nem egy olyan dolog amit el kell kerülnünk! A stresszmentes állapot maga a halál. Azonban a kimagaslóan magas distressz (negatív stressz) egyenes Út a betegségekhez! Még akkor is, ha ez a stresszor csak egy alma…de sokáig, éveken át terheli a szervezet energetikáját.

A Biofeedback készülékek, olyan diagnosztikai és terápiás módszerek, amelyeket számítógép vezérel. Természetesen sokféle biorezinancia szoftver létezik, azonban az alapvető dolgokban megegyeznek. Ezek a következőek:

– Az egyéni stressz faktorokat méri
– A gép a szervezet válaszreakcióit érzékeli és értékeli.
– Non invazív eljárások
– Szemlélyreszabott, teljesen egyedi

Ezek a készülékek –és közöttük talán a legfejlettebb és legegyedibb a SCIO/EPFX – energetikailag mérik fel a test stressz helyzetét és annak egyensúlyzavarait. A legtöbb biorezonancia eszköz áramlást mér, azaz energetikai állapotelemzést készít, azonban a SCIO/EPFX képes arra hogy harmonizálja is a test energetikáját, így vezeti vissza a testet az egészséges működéshez. Tehát nem gyógyít, hanem a test öngyógyító képességét növeli annak saját energetikáját használva. Ezért nevezik ezt sokan a jövő „orvoslásának”.

Szakértő: Balázs Krisztina okl.természetgyógyász Fülakupunktúrás addiktológus, Stresszterapeuta, Lélekgyógyász, Metafizika tréner a PURE Medical Center ügyvezetője

terhes_stressz

Amennyiben szeretnél a STRESSZ témakörben több információhoz jutni, olvasd el alábbi cikkeinket is:

http://balazskrisztina.hu/news/stressz-es-a-rejtozkodo-gyogyulasi-vagy/

http://balazskrisztina.hu/news/stresszbetegsegek-kezelesi-lehetosegek-stressz-es-a-verkeinges/

http://balazskrisztina.hu/news/stressz-hatasa-a-noi-mellre/

Tags: , , , , , , , , , ,

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.