Feng Shui az otthonodban- hogyan használd helyesen?

Életünkben nagyon fontos, hogy a lakhelyünk kiválasztásánál vegyük figyelembe, hogy a családi fészek a meleg otthon megteremtésére szolgáljon. Ha többen költözünk családtagjainkkal – már a korábbi főcímek és alcímeknél találkoztunk családtagjaink személyiségeinek elemzésével, így mindenki igényét könnyű lesz jegyzetelni – figyelembe kell venni, ahányan csak vagyunk az életcélokat. Kihez kell alkalmazkodni? Ha nagycsaládról van szó, mert ugye annak is megvan a maga varázsa. Ott hány ember fog alkalmazkodni egymáshoz? Mindenkinek van valamilyen ötlete, ezeket számba kell venni, fel kell jegyezni. Tervet kell készíteni. Ilyenkor minden egyes családtagnak igen is figyelembe kell venni az igényét, hiszen ő is a leendő lakhelyünk lakója lesz. Vágyainkat természetesen a pénzkerethez kell igazítani, ezt még az elején tisztázni kell és mindenkinek meg kell értenie. Néhány példa: barkácsszoba: jó néhány férfi szeret barkácsolni, de jó példa, hogy legyen-e téli kert?: jó néhány hölgy igenis szereti a virágokat, ültetni, ápolni, vagy legyen-e varró szoba, mert az anya szeret varrni, alkotni.

Ebben az esetben a gyerekekről sem szabad megfeledkezni, ők is a család tagjai, nekik is van véleményük, gyakran van olyan eset, amikor a gyerek gondolkodik a „legjózanabbul” és beszél igényeiről a legőszintébben. Természetesen nem szabad hogy túlzásokba essenek, vagy a fejünkre nőjenek. Mert a gyerek is meg tudja érteni, hogy ő is ebben a közösségben él velünk, neki is kell kompromisszumokat kötnie. Most már elég sok információ áll a rendelkezésünkre: tudjuk, hogy ki milyen tulajdonságokkal bír, kinek mi az igénye, megvannak a tervek készen van álmaink otthona, lehet keresgetni. Nem olyan könnyű ez, mint ahogy én ezt most leírtam, de tudom hogy a tudásunk birtokában sokkal könnyebb kompromisszumokra.  

26aae396c8e75d56e87a02b4957e0424A családi otthon melegéhez hozzá tartoznak a berendezések, a tárgyak is, melyeket igenis figyelembe kell venni, némelyik tárgy többet árt mint használ. Ha a jelenlegi lakásunkban van olyan tárgy ami negatívan hat ránk akkor attól meg kell szabadulni mihamarabb. Ezt úgy lehet tesztelni, hogy ha ránézünk arra bizonyos tárgyra és nem jó érzést kelt bennünk, akkor negatív tárgyról beszélünk. Megszabadulni egy tárgytól úgy is lehet, hogy elcsomagoljuk, bedobozoljuk és eltesszük a szekrény aljába, vagy olyan helyre ahol nincs szem előtt. Meglátják, hogy mekkora megkönnyebbülést fogunk ez után érezni.

A kandallók: Mostanában megint divatba jött, hogy építettünk kandallót. Ezt az eszközt valóban csak akkor szabad megépíteni, ha a funkciójának megfelelően használjuk. Tehát hogy ha begyújtunk benne és melegszünk, gyönyörködünk, pihengetünk a tűz melegénél. Különben az állandóan nyitott kandalló energiaveszteséget okoz. Ha nem használjuk éppen a funkciójának, mert mondjuk nyár van, akkor legyen kitakarítva a belseje, és alkalmanként gyújtsunk benne gyertyát.

voroshalmi2Mely tárgyakat ne használjuk otthonunkban?

  • A vadásztrófeák, vagy háborús és csaták tárgyai, képei: ezeket az eszközöket és tárgyakat el kell távolítani a közvetlen környezetünkből. Hiszen a lakók csíjére megterhelően hatnak. Bevonzzák a baleseteket és egyéb balszerencséket.    
  • Ugyanilyen balszerencsét hozó tárgy a fából készült álarcok és a torz fejű fabábok. Ezeket a tárgyakat ne tegyük ki a lakásunk falára, polcaira.
  • Bármennyire is hihetetlennek tűnik, a talált bankók vagy a talált ékszerek sem jó ómen a megtalálójának. Ugyanis az aki elvesztette nem tudhatjuk, hogy milyen lelki állapotban volt, milyen bánat nyomta a lelkét. Ebből adódóan mi is magunkkal fogjuk ezeket a lelki terheket cipelni. Szóval szabaduljunk meg tőlük amint csak lehet. A pénzt vásároljuk el, az ékszert adjuk el. 
  • A kések és hegyes tárgyak fontosak, mert vágunk velük. Igen, ám de ezek is negatívan hatnak ránk, hiszen szúrnak, vágnak. Ezért tartsuk fiókban, vagy zárt helyen őket. Csak a megfelelő funkciójú tárgyakat hagyjuk meg. 

 Fontos tárgyak a lakásban:

wall-mirror-art-big-light-wooden-mirrorsA tükrök szerepe: erről már beszéltünk, érdemes azért megemlíteni, a tükör mindig legyen egy egész alakos, vagy úgy helyezzük el, hogy a fejünk tetejéig látszunk benne, ugyanis ha nem fog látszani benne a fejünk búbja, akkor egy idő után kisebbségi érzést fog kiváltani bennünk, ha a lábunk nem látszik a helyváltoztatással kapcsolatos problémákat okozhat. Vigyáznunk kell, hogy két tükör semmiképpen ne kerüljenek egymással szembe. A bejárati ajtóval szemben sem szabad a tükröt elhelyezni, mert ahogy bejön a pozitív csí ki is megy.Ha nem tudjuk, hová helyezzük el a tükröt inkább kérjük ki feng shui tanácsadó véleményét, mert tényleg meg van a tükör helye és ha nem a megfelelő helyre kerülnek akkor több kárt okoz mint hasznot. 

5-Panel-Wall-Art-Botanical-Green-Feng-Shui-Orchid-font-b-Oil-b-font-Painting-OnKépek a falon: sokféle képet lehet már kapni a boltokban. Gyakran esünk abba a csapdába, hogy felelőtlenül vásárolunk meg minden képet. Nem szabad. A képeknek a falon is fontos szerepük van. Általában a legideálisabb a természetet ábrázoló kép, poszter, fotó, festmény. Mindig olyan képet válasszunk, ami ránk pozitívan hat, és el tudjuk képzelni, hogy egész nap ezt nézegessük. Egy komor kép nem igen hat üdítően a hozzánk látogatókra, vagy éppen ránk, hiszen ezt naphosszat nézhetjük. A feng shuiban a családi képeknek nem a falon bekeretezve van a helyük, hanem egy dobozban, amit akkor nyitunk ki, amikor vissza akarunk emlékezni a régi dolgokra. Ezek a képek csak azoknak kedvesek, akik ismerik a rajta lévő embereket másnak csak egy kép.

fengshui-gyertyaA gyertyákról: már találkoztunk a gyertyákról írt főcím alatt is, most pár szóval vázolnám a gyertyák helyét a lakásunkban, hiszen velük szintén minden háztartásban találkozunk. A gyertyák rettentő hatásos, egyszerű eszközök. Élénkítik a csí-t, hangulatot keltenek, növelik az önbizalmunkat, és meghatóan, nyugtatóan hatnak ránk. A színeknek a jelentését már ismerjük (főcím: A gyertyákról elolvasható).

enterijer_balaz_-_paravan_thumb

Paravánok, térelválasztók: ritka (bár mostanában egyre több üzletben találkozunk vele), de fontos eszköze lehet lakásunknak. Harmóniát keltő bútordarab. Kiküszöbölhetőek velük az építészeti hibák, ellensúlyozza a rossz erőket. Térelválasztókén vagy ajtófüggönynek használhatjuk még a fagyöngyöt, ami szintén pozitívan hat ránk.

big_8f1487dcc177fb7c5d414a7733b2b416Gyöngyfüggönyök: Sok trópusi országban használják a gyöngyfüggönyöket, mindjárt a bejárati ajtónál ezek funkciója a rovarok elleni védekezés, de teszik még konyha és étkező ajtókra is. A feng shui gyakorlatában a tengeri kagylóból, színes papírtekercsből, üveggyöngyből készült függönyöket lehet már kapni. Nagyon hasznos olyan helyen ahol a bejárati ajtóval szemben ablak van, ugyanis lelassítja a csít és a többi helyiségbe irányítja.

penz

Pénzérmék: általános szerencsehozó szimbólumról beszélünk. Mindenhol, minden formában használjuk. Ősi feng shui jelkép, éppen ezért is feltétlenül csak valódi anyagból készültet tegyünk réz-, porcelán tálkába. Mindig olyan pénzt használjunk, ami fizetőeszköz és forgalomban van jelenleg is. A pénzérmék több pénzt hoznak ezért, a gazdagság sarokba kell elhelyezni.

pavatoll

Pávatoll: a szépség, a méltóság szimbóluma. A páva toll helye az irodában van vagy a munkahelyünkön. De használhatjuk női szobákban díszként. Páva ha képen van  akkor szimbolizálhatja a sikeres hivatali előmenetelt is.

87557bccc74d3a97f17f869a641ece25

Hal: általános szerencsehozó. Tárgyként csontból és fából is készülhet. Üzletbe, dolgozószobába tegyük. Szimbolizálja még a megnyugvást, a kellemes, jó érzést. A piros és az aranyszínű hal a gazdagság, a siker és a bőség megjelenítője: míg a fekete a bajok elhárításáé.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Elefánt: szobor, fa, csont egyaránt lehet. Oda tegyük ahol dolgozunk, szellemi tevékenységet végzünk. Szimbolizálja még a kitartást, a bölcs nyugalmat, a szívósságot. Általános szerencsehozó kabala.

Forrás: http://fengsuhi.hupont.hu/41/harmonia-az-otthonunkban-feng-shui-targyak

Cikk Ajánló:

A karma 12 kevésbé ismert törvénye

A fák gyógyító ereje

Az univerzum 12 törvénye

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.